#

Georges Brassens volgens Hans Mortelmans

De muziek van Georges Brassens is er voor jong (16+) en oud: ze is speels en serieus tegelijk, eerder ongemanierd dan braaf, meer tegendraads dan meegaand. Hans laat u in zijn programma 'Op vlinderjacht' kennismaken met de vele lagen in de teksten en de muziek van Brassens.
Hans: "De muziek van Brassens is minstens zo mooi, gelaagd en muzikaal als zijn teksten. 'Kampvuurdeunen' volgens sommigen, 'jazz' roepen anderen. Ik denk dat ze allebei de bal misslaan; Brassens heeft zijn eigen muzikale universum geschapen."

Programma: 2 x 45 min

#


Hans Mortelmans
zang en gitaar

"Georges Brassens zelf blijft meesterlijk ontsnappen aan wat voor interpretatie ook: een rebel zonder schandalen, een monogame libertijn, een revolutionair die revoluties haat (te veel volk!), een atheïst die niet kan zwijgen over god, een eenzaat met veel vrienden…"

#


Lodewijk Dedain
gitaar

"De liedjes van Brassens zijn een nostalgische soundtrack van mijn jeugd: een zomerse rit naar het zuiden van Frankrijk, achteraan in een citroën cx, tussen mijn twee zussen en met de geur van een vers aangestoken sigaret."

#


Pieter Mortier
contrabas

Brassens is een poëet, niet alleen met woorden maar ook met melodie. Zijn muziek klinkt zo vertrouwd maar is verrassend verfrissend, woorden en harmonie klikken steeds ingenieus in elkaar.

#

Georges Brassens
Chansonnier

"On m'a souvent reproché d'écrire une musique facile. J'ai déjà dit à plusieurs reprises et, puisque vous permettez de le faire, je vais le redire: ceux qui disent que mes musiques sont toujours les mêmes ou que mes musiques sont inexistantes sont des connards!"